Uitstel+loofvernietiging+Belgische+pootaardappelen
Nieuws
© Belgische Boerenbond

Uitstel loofvernietiging Belgische pootaardappelen

Telers in België krijgen voor de loofvernietiging van pootgoed uitstel van twee weken. Reden is het uitzonderlijke weer van de afgelopen weken.

Het departement Landbouw en Visserij verleent een uitstel van twee weken voor de toepassing van de loofvernietigingsdata in het kader van de vermeerdering van de pootaardappelen, zoals voorgeschreven in het ministerieel besluit van 5 november 2015 tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement voor de productie van pootaardappelen.

In samenspraak met de sector heeft het overheidsdepartement de nieuwe data bepaald voor de vernietiging van het loof van de pootaardappelteelten tijdens de oogst 2018. Het loof wordt voor de vroege rassen uiterlijk op 15 augustus vernietigd, voor de intermediaire rassen uiterlijk 18 augustus en voor de later rassen uiterlijk 21 augustus.

Elke teelt waarvan het loof niet vernietigd werd binnen een termijn van twintig dagen na de aanbevolen datum, zal worden geweigerd. Een afwijking kan steeds worden aangevraagd naargelang de ontwikkeling van de teelt en de weersomstandigheden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 13°
  60 %
 • Vrijdag
  14° / 9°
  70 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer