Kamervragen VVD over aanvallen van wolven

De VVD maakt zich grote zorgen over het toenemende aantal aanvallen van wolven op schapen. De partij vraagt daarom aan landbouwminister Carola Schouten welke maatregelen er genomen kunnen worden.

Kamervragen+VVD+over+aanvallen+van+wolven
© DIRK HOL

Aanleiding voor de Kamervragen van de VVD-Kamerleden Arne Weverling en Helma Lodders is de slachting onder schapen in Laag Zuthem. Daarvan wordt aangenomen dat deze is aangericht door een wolf.

De VVD wil onder meer een overzicht van het aantal aanvallen van wolven op landbouwhuisdieren. Ook wordt de minister gevraagd naar de maatregelen de overheid beschikbaar heeft om vee te beschermen tegen wolven. Daarnaast willen Lodders en Weverling weten of wolven nu al bestreden kunnen worden en hoe de schadeloosstelling is geregeld.

Breed plan

In Duitsland is een breed gedragen plan gepresenteerd voor de bescherming van mensen en landbouwhuisdieren tegen wolven. De VVD vraagt Schouten of ze een dergelijk plan ook voor Nederland haalbaar is en of ze bereid is dit met provincies, boeren en belangenorganisaties op te pakken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer