Beregeningsverbod+Drentse+Veenkoloni%C3%ABn+versoepeld
Nieuws
© Hoogheemraadschap Rijnland

Beregeningsverbod Drentse Veenkoloniën versoepeld

Waterschap Hunze en Aa's versoepelt het beregeningsverbod in het Drentse deel van de Veenkoloniën.

Boeren die water oppompen uit oppervlaktewater mogen vanaf morgen in dit gebied hun gewassen vier uur langer beregenen: tussen 18 en 10 uur. Vanaf 17 juli gold in het gebied een verbod op beregenen overdag tussen 7 uur 's ochtends en 7 uur 's avonds. Het was volgens het waterschap in de toenmalige situatie niet mogelijk om het waterpeil op een aanvaardbaar niveau te handhaven.


'Op dit moment hebben we de situatie onder controle en zien we mogelijkheden om het verbod te versoepelen. Echter, het is moeilijk te voorspellen hoe de situatie zich verder ontwikkelt', meldt het waterschap in een verklaring. Het beregeningsverbod geldt niet voor het beregenen uit een bron of voor de hoogsalderende gewassen, zoals bollen, uien en wortels.

Onderstaande kaart toont de (gedeeltelijke) onttrekkingsverboden voor oppervlakte- en grondwater en de beweidingsverboden voor dijken (voor het laatst bijgewerkt op 1 augustus).

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  8° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  6° / 2°
  60 %
 • Donderdag
  6° / 1°
  70 %
Meer weer