Afvoer+Rijn+even+onder+900+kuub+per+seconde
Nieuws
© VidiPhoto

Afvoer Rijn even onder 900 kuub per seconde

De afvoer van de Rijn bij Lobith is dinsdag voor het eerst in deze droogteperiode onder de 900 kubieke meter per seconde gekomen. Gezien de weersvoorspellingen lijkt een verdere daling niet aan de orde.

In de nacht van dinsdag op woensdag is de afvoer even teruggelopen naar 880 kuub per seconde. Op 31 juli ging de afvoer door de kritieke grens van 1.000 kuub per seconde. Aan het begin van diezelfde maand kwam er via de Rijn nog ongeveer 1.200 kuub per seconde binnen.

Rijkswaterstaat verwacht dat in elk geval voorlopig het dieptepunt is bereikt. Sinds dinsdagavond trekken flinke onweersbuien over Duitsland en de komende dagen zal er meer regen vallen. Dat leidt nog niet tot een echt herstel, maar de terugloop is tot staan gebracht.

Hoge watertemperatuur

De regen kan ook verlichting brengen in het probleem van de hoge watertemperatuur. In delen van Duitsland mag de industrie geen Rijnwater meer gebruiken voor koeling, omdat de rivier was opgewarmd tot plaatselijk meer dan 28 graden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
 • Zondag
  27° / 18°
  10 %
Meer weer