Kleiner+fruit+toch+in+de+supermarkt
Nieuws
© Johan Wissink

Kleiner fruit toch in de supermarkt

ZLTO is samen met Agrimarkt een actie begonnen om Zeeuwse groente en fruit in de schappen te krijgen die door de droogte een net iets andere vorm hebben.

In de supermarkt in Goes liggen op dit moment de net iets te kleine pruimen van Kees Harmelink uit Wemeldinge. 'Dit zagen we natuurlijk een beetje aankomen', weet Wilfred van Elzakker van Agrimarkt. 'Wij zijn niet zo dat we dan producten afkeuren. Het gaat ons om de kwaliteit, smaak en welke boer er achter zit.'

Aanstichter van de actie is Annemiek Hamelink die enkele weken geleden via Facebook probeerde de te kleine pruimen van haar broer te verkopen. Met groot succes. 'Ik had niet verwacht dat er zo veel reactie zou komen, maar ik ben wel heel blij dat de sector zoveel aandacht krijgt.'

Volgende stap

Binnenkort komen er ook andere producten in de schappen te liggen. 'De volgende stap is dat we met peren aan de slag gaan en aan de hand van de oogst gaan we kijken welke producten we nog meer aan kunnen bieden', geeft Van Elzakker aan.

En die peren komen van teler Sjako Kloosterman uit Kapelle. 'We hebben dit jaar heel veel kleine peren door de droogte. Er zij ook bladeren van bomen verbrand. We zijn er wel achter gekomen dat we in Afrika geen peren kunnen telen.'

Steunen

Kloosterman was even bang dat hij de kleine peren niet kwijt kon. 'Normaal gesproken gaan de kleine peren voor een heel klein prijsje weg. En er zijn heel veel kleine peren. Ik vind het een heel mooi initiatief dat ze ons op deze manier een klein beetje willen steunen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer