Cosun+gaat+soepel+om+met+leveringsverplichting
Nieuws
© Twan Wiermans

Cosun gaat soepel om met leveringsverplichting

Cosun zal soepel omgaan met de leveringsverplichtingen van suikerbieten door leden. Dat heeft de coöperatie gemeld in een verklaring op de ledensite.

De bestaande procedure voor ontheffing van leveringsplicht wordt aangepast. Binnenkort worden de telers daarover geïnformeerd. Met deze verklaring maakt Cosun een gebaar richting de leden die door de aanhoudende droogte zorgen hebben over hun suikerbieten en de leveringsafspraken. De droogte heeft flinke effecten op veel bietenpercelen en de verschillen tussen percelen worden alleen maar groter nu sommige percelen wel en andere niet kunnen worden beregend.

In de huidige situatie is het lastig om een exacte schatting te geven van het effect op de opbrengst en de totale bietenoogst, stelt Cosun. De consequentie zal wel zijn dat de campagne iets later zal aanvangen. De exacte planning daarvan volgt later, rond half augustus.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -3°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 5°
  10 %
Meer weer