Bietenteler+kan+zich+melden+voor+teruggaaf+productieheffing
Nieuws
© Koos Van Der Spek

Bietenteler kan zich melden voor teruggaaf productieheffing

Voor een gedeeltelijke terugbetaling van de productieheffingen op suiker over de jaren 1999-2000 en 2000-2001 kunnen bietentelers, die toen hebben geleverd, zich melden bij Cosun.

In februari heeft de Europese Commissie de productieheffingen op suiker over de betreffende jaren opnieuw vastgesteld. Telers die in de campagne van 2000 bieten hebben geleverd aan Cosun, CSM, CSV of COVAS, ontvangen over die jaren een deel van de doorbelaste productieheffing op B-bieten terug.

De betreffende telers en oud-telers ontvangen van Cosun vanaf komende week een specificatie van het bedrag waarop ze recht hebben. Het betreft omgerekend een bedrag van ongeveer 0,70 euro per ton geleverde suikerbieten. In totaal gaat het voor de ruim 18.000 (oud)-telers om een bedrag van 4 miljoen euro.

Akkoord verklaren

Voorwaarde voor de terugbetaling is dat de telers zich akkoord verklaren met de berekeningen en de specificatie voor 2 mei ondertekend retour sturen naar Cosun. Het streven van de coöperatie is om het geld in juli dit jaar uit te betalen. Rechthebbenden die te laat reageren, verspelen hun rechten.

Cosun verzoekt oud-telers die geen bericht voor de terugbetaling ontvangen hebben, zich te melden door een email te sturen naar: teruggaveheffing@cosun.com.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer