Suikerbiet+en+vlas+dienen+als+basis+voor+de+Noah
Nieuws
© Cosun

Suikerbiet en vlas dienen als basis voor de Noah

De Noah is de eerste compleet circulaire auto ter wereld. Het voertuig is vrijdag onthuld in het Cosun Innovation Center in Dinteloord.

De tweepersoonsauto, waarvan het chassis grotendeels gemaakt is van suiker en de carrosserie van vlas en biohars, is door een team van 22 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven ontwikkeld. De Noah is volledig recyclebaar. Gebruikte materialen krijgen een herbestemming.

Suiker Unie is sponsor van Noah en wil met haar bijdrage nieuwe toepassingen met suiker stimuleren. 'De suikerbiet ontleden we in een bioraffinaderij tot verschillende componenten, die weer grondstof zijn voor andere producten. En we staan nog maar aan het begin hiervan', zegt Frank van Noord, director (VP) R&D and Sustainability bij Suiker Unie.

Legio toepassingen

Suiker Unie verwacht dat de toepassingen van suikercomponenten voor nu en in de toekomst legio zullen zijn. 'En dat deze toepassingen ons een reeks van kwalitatieve en recyclebare producten opleveren die producten gemaakt met grondstoffen uit de petrochemie op termijn vervangen.'

De onthulling van Noah is het startschot voor een tour langs diverse Europese steden. Het team TU/ecomotive wil het grote publiek kennis laten maken met de auto gemaakt van volledig recyclebaar materiaal. Het uiteindelijke doel van de studenten is om met de circulaire auto een bijdrage te leveren aan een verlaagde klimaatbelasting.

Bekijk meer over: