Chassis recyclebare auto bestaat uit suiker

Noah is gemaakt van enkel recyclebare materialen. Het chassis van deze ciruculaire auto bestaat uit suiker en het carrosserie uit polymelkzuur.

Noah is ontwikkeld door het team van Technische Universiteit Eindhoven. Op vrijdag 6 juli komt de auto naar Dinteloord en wordt deze in het Cosun Innovation Center voor het eerst aan het grote publiek en de media gepresenteerd.

Een team van 22 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, ontwikkelde 's werelds eerste volledig circulaire auto. Suiker Unie sponsort deze circulaire auto waarbij het chassis voor een groot deel is gemaakt van suiker (PLA). De auto is enkel van recyclebare materialen gemaakt, die ook nog eens gemakkelijk te scheiden zijn.

Toekomstmuziek

In een circulaire economie worden producten geproduceerd om deze later weer te kunnen recyclen en her te gebruiken. Met Noah wordt getoond dat dit niet alleen toekomstmuziek is, maar dat het vandaag al mogelijk is in complexe producten, zoals een auto.

Noah wordt aangedreven door twee elektromotoren en biedt plaats aan twee inzittenden. Het heeft bij een maximumsnelheid van zo'n 100 kilometer per uur een actieradius van zo'n 240 kilometer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer