Van+Meir+ontevreden+over+prijzen+in+uienpool
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Van Meir ontevreden over prijzen in uienpool

Van Meir Onions & Potatoes in Steenbergen is niet tevreden over de prijzen in de uienpool. Over de oogst van 2017 komt Pool C uit op 4,20 euro per 100 kilo voor de maat 60- en 9,44 euro voor 60+.

'We zijn teleurgesteld over de uitbetaalprijzen. Onze telers zitten voornamelijk in het Zuidwesten en net daar vielen de opbrengsten en vooral ook de maatsortering tegen. Een lichtpunt is wel dat alle partijen zijn verwerkt, niets is afgekeurd. In de vrije handel ligt dat anders', schrijft Van Meir Onions & Potatoes in de nieuwsbrief van juli.

Het sorteer- en verpakkingsbedrijf van uien en aardappelen spreekt van een moeilijk jaar, want in een overvolle markt is het lastig zakendoen. 'De grove uien waren nog wel makkelijk te verkopen, maar de middenmaat was nauwelijks te slijten. Natuurlijk hadden wij daar de meeste van. Die wilde de klant niet.'

Overaanbod

Het bedrijf wijst erop dat de uienexport het afgelopen jaar weer is toegenomen. Door het grote areaal en de hoge opbrengst per hectare ontstond er een overaanbod en dat had gevolgen voor de prijzen. 'De grootste invloed hierop is de opbrengst per hectare. Niet alleen op landelijk niveau, maar ook op Europees en in mindere mate op wereldniveau', aldus Van Meir Onions & Potatoes.

• Bekijk de marktprijzen van uien

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  25° / 12°
  10 %
Meer weer