Uienbewaarpool+Agrifirm+gemiddeld+hoger+dan+marktprijs
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Uienbewaarpool Agrifirm gemiddeld hoger dan marktprijs

De uienbewaarpool oogst 2017 van Agrifirm is afgerond. De deelnemers aan deze pool ontvangen een prijs van 8,70 euro op basis van levering week 12.

Met deze prijs realiseert de pool een hogere prijs dan de gemiddelde prijs op de beurs van Emmeloord. Vanaf week 1 geldt er een bewaarvergoeding van een halve euro per week en bedraagt de poolprijs inclusief maximale bewaarvergoeding 9,00 euro per 100 kilo.

De bewaarpool van Agrifirm heeft onafhankelijke rol in de markt, een landelijke dekking en kennis van de markt, teelt en product. Deze punten leveren dit seizoen voor de bewaarpooltelers een resultaat op dat boven de gemiddelde marktnotering ligt.

Twee gezichten

De uienmarkt tijdens de afgelopen bewaarperiode is een markt met twee gezichten geweest. Zo lag de vraag dit seizoen vooral bij de grovere uien. De fijnere, maar veel voorkomende uien bleken minder gewild. Fijnere uien vonden voorgaande jaren een bestemming naar bijvoorbeeld Polen, maar daar is dit jaar weinig behoefte aan Nederlandse uien.

De export liet goede cijfers zien, maar de werkelijkheid achter de cijfers laat zien dat er een relatief groot aanbod te verwerken was en dat de export niet vanzelf gaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  35° / 23°
  20 %
Meer weer