Handelsconflict Verenigde Staten en China escaleert

President Donald Trump van de Verenigde Staten heeft de handelsruzie met China van nieuwe munitie voorzien. De Amerikaanse regering gaat zesduizend Chinese producten belasten met invoertarieven.

Handelsconflict+Verenigde+Staten+en+China+escaleert
© Global Farming

Met de laatste maatregel van Trump lijkt het handelsconflict uit te draaien op een echte handelsoorlog tussen de twee grootste economieën van de wereld. Afgelopen vrijdag traden de eerste Amerikaanse heffingen in werking op Chinese goederen met een totale importwaarde van 34 miljard dollar. Dit was de eerste slag van Trump na maandenlange dreigementen aan het adres van de Chinezen.

• Lees ook: Handelsconflict zet tarweprijs onder druk

China reageerde daarop met extra heffingen op Amerikaanse producten met dezelfde waarde. Amerikaanse boeren die soja verbouwen voor de export hebben al hun zorgen geuit voor de gevolgen van het handelsconflict. Zij vrezen het verlies van een belangrijke afzetmarkt.

Disbalans

De tegenmaatregelen van China leiden ook tot boze reacties in het Witte Huis. De Amerikanen zijn van mening dat er een disbalans is in de handel tussen beide landen. Ook beschuldigen ze de Chinezen van diefstal van Amerikaanse technologie.

Met de woensdag afgekondigde heffingen – die vanaf 30 augustus in kunnen gaan - belast de Verenigde Staten (VS) zo'n zesduizend Chinese producten met een totale waarde van 200 miljard dollar. Hiermee omvat de maatregel ruwweg de helft van alle Chinese export naar de VS. Op de lijst staan onder meer kleding, sigaretten, ijskasten en etenswaren. Het Chinese ministerie van Handel heeft al laten weten de nieuwe Amerikaanse importheffingen te zullen vergelden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer