Kamervragen+over+Turkse+importheffingen
Nieuws
© Rotterdam

Kamervragen over Turkse importheffingen

Het CDA heeft Kamervragen gesteld over het importbeleid van de Turkse overheid. De toepassing van nieuwe invoerheffingen en lastige administratieve procedures levert exporteurs steeds meer problemen op.

Sinds begin dit jaar legt Turkije importheffingen op voor producten waarvoor die eerder niet golden. Onder meer de uitvoer van vleeswaren en van groentezaden naar Turkije wordt getroffen door de maatregelen.

De exportorganisatie Fenedex, verladersorganisatie EVO en de overkoepelende Europese verladersorganisatie hebben inmiddels aan de bel getrokken. Zij willen dat de Europese Commissie in actie komt.

Douane-unie

Het CDA wil nu van het kabinet weten hoe de maatregelen zich verhouden tot de douane-unie met Turkije die al sinds 1995 geldt. De fractie vindt dat het kabinet moet ingrijpen als het verdrag wordt overtreden.

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer