Rijk Zwaan start proef belichte tomatenteelt

Het Rijk Zwaan Trial Center Tomato in Kwintsheul is uitgebreid met 3500 vierkante meter belichte tomatenteelt. In deze afdeling test het groenteveredelingsbedrijf hoe 51 tomatenrassen presteren onder hybride belichting.

Rijk+Zwaan+start+proef+belichte+tomatenteelt
© Nieuwe Oogst

Rijk Zwaan wil zo inspelen op de trend dat bedrijven wereldwijd steeds vaker kiezen voor een belichte teelt. Met de uitbreiding beslaat het Trial Center Tomato nu een oppervlakte van 12.500 vierkante meter.

In de belichte afdeling is gekozen voor een SON-T-belichting boven het gewas van 146 µmol en een tussenbelichting met led-lampen van 75 µmol.

Ideale stengeldichtheid

De veredelaar gaat van de 51 tomatenrassen nauwkeurig het teeltproces en -rendement volgen, zoals dat gebruikelijk is bij alle proeven in het centrum.

'Wij testen onder andere wat de ideale stengeldichtheid is bij hybride belichting. Zo verzamelen wij gegevens over hoe onze tomatenrassen het best presteren onder belichting. De belichte afdeling is half oktober geplant. In december zijn de eerste tomaten geoogst', aldus cropcoördinator tomaat Ben Zwinkels.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer