Geldgebrek+nekt+Urban+Farmers+in+Den+Haag
Nieuws
© DIRK HOL

Geldgebrek nekt Urban Farmers in Den Haag

De Haagse stadsboerderij Urban Farmers is failliet. Aan het kweken van groente en van vis op de zesde en zevende etage van een voormalig kantoorgebouw lijkt een voortijdig einde te komen.

De afgelopen tijd waren er al geluiden dat Urban Farmers, Europa's grootste stadsboerderij, in financiële problemen verkeerde. De verkoop groenten als sla en tomaten en van Tilapia-vis leverde minder op dan was begroot. Dinsdag sprak de rechtbank in Den Haag het faillissement uit.

De curator geeft aan dat onderzocht wordt of een doorstart mogelijk is. Daarvoor is is hij op zoek naar mogelijke investeerders. Onduidelijk is of de productie in de tussentijd kan doorgaan of dat de kas van 1.300 vierkante meter en de viskwekerij van 370 vierkante meter moeten worden leeggeruimd.

Zwitsers initiatief

De stadsboerderij in het Haagse industriegebied Binckhorst ging in mei 2016 van start op initiatief van het Zwitserse bedrijf Urban Farmers. Daarbij werd onder meer de verwachting uitgesproken dat in de toekomst 20 procent van het voedsel voor de inwoners van Den Haag binnen de eigen stadsgrenzen kan worden geproduceerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 16°
  70 %
Meer weer