Ministerie steunt uitbreiding Masterclasses

Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt de doorontwikkeling van de Masterclasses Korte ketens.

Ministerie+steunt+uitbreiding+Masterclasses
© Roel Dijkstra

Wageningen University & Research helpt daarbij in samenwerking met LTO Noord agrarische ondernemers in de ontwikkeling van lokale ketens. Dat schreef minister Henk Kamp van Economische Zaken in een antwoord op een motie van D66 en SGP.

Daarin roepen de partijen de regering op om te onderzoeken hoe boeren met hun producten beter toegang kunnen krijgen tot supermarkten. Eén van die de wegen die daartoe kunnen leiden, is de Masterclass stad-land of 'korte ketens'.

Uitwerken

De Masterclass loopt in Rotterdam al voor het derde seizoen en heeft hier al enkele lokale producenten de stap naar de supermarkt helpen maken. Onder meer door samenwerking te vinden met andere ketenpartners en het professioneel uitwerken van hun lokale concept.

LTO Noord werkt aan het uitbreiden van de masterclass naar andere gebieden. EZ ondersteunt de opschaling en doorontwikkeling van de beweging die kleine, innovatieve ondernemers richting de gangbare kanalen kunnen maken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer