Boerderijdeuren+open+voor+schooljeugd+Hollands+Kroon
Nieuws
© LTO Noord Hollands Kroon

Boerderijdeuren open voor schooljeugd Hollands Kroon

LTO Noord Hollands Kroon heeft in de Scholierenweek aan de jeugd laten zien waar hun voedsel groeit. Gedurende het evenement kregen diverse agrarische ondernemers elke dag van de week een schoolklas op hun erf.

Dit jaar kwamen zo'n 180 kinderen op visite bij een aantal bedrijven, waar de kinderen hebben meegeholpen in het graan, de uien, spinazie en ook in de pioenrozen. Dat meelopen in het veld en op de akker zorgt ervoor dat ze duidelijk het verband zien tussen het boerenwerk en het dagelijkse eten op hun bord, zo is de gedachte.

Voor Betty van Arendonk, een van de gastboerinnen, vloog de ochtend voorbij. 'De kinderen hadden zoveel plezier.' Volgens Van Arendonk is dat grotendeels terug te voeren op de weidsheid en de vrijheid op de boerderij. 'Maar zeker ook de techniek werd als ontzettend interessant ervaren, net als trouwens de grote grondhoop die op het erf lag.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 12°
  20 %
Meer weer