Boeren+rond+Norg+sponsoren+interactieve+speelvloer
Nieuws
© BBN

Boeren rond Norg sponsoren interactieve speelvloer

Het schoolplein van SWS De Schans in Norg beschikt sinds vrijdag over The Gamer. Dat is een interactieve en energie-opwekkende speelvloer. De installatie kwam er mede door de steun van de Boeren Businessclub Norg (BBN).

Norg is een van de eerste locaties in Nederland waar deze vloer in gebruik wordt genomen. Deze zogenaamde Energy-Floor (ofwel 'The Gamer') laat iedereen actief leren en bewegen en levert daarnaast door middel van ingebouwde zonnepanelen ook duurzame energie voor het multifunctionele dorpscentrum.

'Met name het educatieve en het duurzame aspect sprak ons aan', zegt melkveehouder Dirk Riedstra uit Veenhuizen, een van de BBN-leden. BBN is een aantal jaren geleden opgezet door een groep enthousiaste en ondernemende agrariërs uit de regio Norg.

Agrarische lesprogramma

Het doel van de businessclub is om het imago van de agrarische sector te verbeteren door regionale initiatieven te stimuleren en meer bewustwording te creëren over waar ons voedsel vandaan komt. SWS De Schans koppelt daarom ook een agrarisch lesprogramma voor alle schoolkinderen aan de komst van deze duurzame speelvloer.

the game BS De Schans Norg Businessclub Norg en Omstreken
the game BS De Schans Norg Businessclub Norg en Omstreken © BBN

The Gamer kan de kinderen en andere dorpsgenoten nog meer stimuleren om te bewegen en levert daarnaast ook nog eens een bijdrage aan de duurzaamheid van onze MFA De Schans, zegt Anne Doornbos bestuursvoorzitter van dorpshuis De Schans.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  50 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
 • Woensdag
  7° / 3°
  40 %
Meer weer