Nieuwe+site+bundelt+opleidingen+melkveehouderij
Nieuws
© Roel Dijkstra

Nieuwe site bundelt opleidingen melkveehouderij

Melkveehouders hebben geen zicht op wat er in hun omgeving aan leermogelijkheden wordt aangeboden. Daarom hebben ZuivelNL en LTO vakgroep Melkveehouderij alle opleidingen, trainingen, studiegroepen en online cursussen binnen de melkveehouderij gebundeld op één website.

De site Opleidenmelkveehouderij.nl moet het voor werknemers en werkgevers in de sector gemakkelijker maken om zich te blijven ontwikkelen. De site bundelt het complete opleidingsaanbod in de melkveehouderij in één overzicht.

Nieuwe opleidingen en cursussen kunnen doorlopend op de website worden aangemeld door aanbieders hiervan, zodat het aanbod actueel blijft. Ondernemers kunnen zoeken op onderwerp, aanbieder en regio. Ook biedt de site een overzicht van actuele thema's en een overzicht van innovatieve projecten waar melkveehouders aan deel kunnen nemen.

Geen zicht

Elsbeth Veltink, werkzaam bij Projecten LTO Noord, is als verbinder actief voor Leven Lang Leren Melkveehouderij. Voor het ontwikkelen van de site sprak zij het afgelopen jaar met melkveehouders door het hele land en met verschillende kennisinstellingen.

'Uit de gesprekken bleek dat melkveehouders geen goed zicht hebben op wat er in hun omgeving aangeboden wordt. Het doel van de website is daarom om het aanbod aan opleidingen en studiegroepen inzichtelijk te maken, zodat melkveehouders met een kennisvraag gemakkelijk terechtkunnen. Dit schept ook kansen om kennis en ervaringen met elkaar te kunnen delen , aldus Veltink.

Ook Wilco Brouwer de Koning (LTO vakgroep Melkveehouderij) onderschrijft het belang van dit initiatief: 'Goed opgeleide werkenden zijn belangrijk voor de sector omdat de markt, innovaties en de maatschappij zich op hoog tempo ontwikkelen. De nieuwe website draagt daaraan bij door het kennisaanbod inzichtelijk te maken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  8° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer