Omzet+Jumbo+schiet+door+7+miljard+grens
Nieuws
© Peter Smit

Omzet Jumbo schiet door 7 miljard grens

De Jumbo-groep heeft vorig jaar iets meer dan 7 miljard euro omgezet. Dat is 5 procent meer dan in 2016 en een nieuw record voor de van oorsprong Brabantse onderneming.

De omzetstijging komt grotendeels voor rekening van de autonome groei in de bestaande Jumbo supermarkten. Deze is uitgekomen op 4,2 procent. Het aantal Jumbo vestigingen is in 2017 beperkt toegenomen tot 585 winkels.

De online omzet is in 2017 meer dan verdubbeld. Inmiddels is op 390 plekken een Jumbo Pick Up Point (PUP) gevestigd, waar klanten hun online bestelde boodschappen kunnen afhalen. Daarnaast bieden 225 PUPs ook bezorging aan huis aan.

La Place

De omzet van restaurantketen La Place groeide dankzij een flinke uitbreiding van het aantal vestigingen met 34,1 procent tot 123,3 miljoen euro. De autonome omzetgroei in de bestaande restaurants bedroeg 5,2 procent.

Komend jaar ziet La Place in Nederland ruimte voor minimaal 30 nieuwe vestigingen. Een deel daarvan zal bestaan uit nieuwe restaurants bij het Candadese warenhuis Hudson's Bay dat zich afgelopen jaar in Nederland vestigde.

Nieuw distributiecentrum

Jumbo start de komende maanden met de bouw van een geautomatiseerd distributiecentrum op de locatie Liesbosch te Nieuwegein van in totaal 200.000 vierkante meter. De eerste fase, ter grootte van 45.000 vierkante meter, is naar verwachting in het voorjaar van 2020 gereed.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 4°
  20 %
Meer weer