Tweede Kipsterstal komt in Randstad

Supermarkt Lidl gaat haar aanbod van het duurzame Kipster-ei verdubbelen. Daarvoor wordt een tweede Kipster-pluimveestal gebouwd, op een nog niet bekende locatie in de Randstad.

Tweede+Kipsterstal+komt+in+Randstad
© Twan Wiermans

'De eieren van het Kipster-concept worden heel goed verkocht', zegt duurzaamheidsmanager Marlijn Somhorst van Lidl in dagblad Trouw. Kipsterstallen staan bekend om hun diervriendelijke huisvesting van de kippen en in het energieneutrale karakter van de stal. Eendagshaantjes worden afgemest en verkocht als haanburgers.

• Lees ook: Kipster-stal is dier-, boer- en milieuvriendelijk

Afgelopen voorjaar leidde de grote vraag tot lege schappen. Om extra eieren te kunnen verkopen wordt dus nu een tweede Kipster-stal gebouwd. Die wordt identiek aan de eerste nabij Venray, zegt medeoprichter Olivier Wegloop van Kipster. Waar de nieuwe stal precies komt, wil Wegloop niet zeggen omdat de bouwvergunning nog niet afgegeven is.

Leghennen

De stal zal plaats bieden aan 24.000 leghennen. Met twee stallen kan Kipster ieder jaar zo’n vijftien miljoen eieren leveren. Dat is een klein aandeel op de ruim twee miljard eieren die Nederlanders per jaar eten.

Marlijn Somhorst van Lidl zegt in Trouw er bewust is gekozen voor een nieuwe stal in de Randstad en niet in een ‘kippenregio’ als Limburg of Gelderland, een bewuste. 'De stal heeft een educatieve functie. We willen consumenten laten zien hoe en waar hun eten wordt geproduceerd.'

Eieren uit de nieuwe stal moeten medio volgend jaar in de winkel liggen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer