Voederwaardebedrijven+scoren+bijna+maximaal
Nieuws
© Vitelia

Voederwaardebedrijven scoren bijna maximaal

Mengvoederbedrijven die meedoen aan Voederwaarde.nl scoren bijna maximaal op onafhankelijk geteste monsters. Dat blijkt uit onderzoek van Schothorst Feed Research (SFR).

Voederwaarde.nl is een vrijwillig controlesysteem van Nederlandse mengvoerbedrijven en boerenorganisaties, dat vanaf 2010 actief is in de markt. Deelnemers worden jaarlijks getoetst op de borging van de voederwaarde van de geleverde voeders. Onderdeel van deze toetsing is dat een onafhankelijke auditor middels een steekproef een monster neemt en laat analyseren.

Uit het meest recente onderzoek bleek dat het ingestuurde monster in alle gevallen voldeed aan de vereisten. De gehalten van de geproduceerde voeders van de deelnemers komen aantoonbaar overeen met de gedeclareerde gehalten op het etiket, inclusief het fosfor gehalte.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer