Voederwaardeprijs+aangepast+voor+lagere+fosfaatproductie
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Voederwaardeprijs aangepast voor lagere fosfaatproductie

Vanaf 1 januari 2017 wordt bij de berekening van de voederwaardeprijzen het gemiddelde fosforgehalte in melkveevoeders beperkt tot 2,2 procent van het ruweiwitgehalte.

Dit was 2,3 procent. Wageningen Livestock Research volgt daarmee de aanscherping van het voerspoor ter beperking van de fosfaatproductie. Ook zijn enkele criteria voor de grondstoffensamenstelling van melkvee- en vleesveevoeders in de berekeningen geactualiseerd. Verder is per 1 januari de toeslag voor het samenstellen, produceren en distribueren van mengvoeders verhoogd van 5,50 naar 6,00 euro per 100 kilo mengvoeder.

Wageningen Livestock Research berekent vierwekelijks de actuele voederwaardeprijzen voor melk- en vleesvee. De Federatie Nederlandse Diervoederketen maakt namens de Nederlandse diervoedersector deze service mogelijk.

Hulpmiddel

De service is een nuttig hulpmiddel voor veehouders en andere belanghebbenden bij het bepalen van aan te kopen voeders. De voederwaardeprijzen zijn vrij ook online toegankelijk.

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer