LTO+roept+op+foute+pachtnota+niet+te+betalen
Nieuws
© Alex J.de Haan

LTO roept op foute pachtnota niet te betalen

Enkele tientallen pachters hebben van het Rijksvastgoedbedrijf een te hoge factuur ontvangen. LTO Nederland adviseert bij vermoeden van een onjuiste nota niet te betalen en een aangepaste, gespecificeerde factuur af te wachten.

Uit gegevens van LTO Nederland blijkt dat bij enkele tientallen pachters een onjuiste pachtprijs is berekend. Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft de lagere regionorm niet altijd doorberekend in de pachtprijs waardoor deze te hoog uitvalt. RVB beaamt dit en zegt te werken aan een oplossing.

LTO Nederland adviseert de pachters die vermoeden dat de pachtnota niet correct is, deze niet te betalen. LTO-bestuurder Alfred Jansen: 'We raden aan om bij vermoeden van een te hoge nota deze niet te betalen tot een goede factuur met toelichting aangeleverd is door RVB'.

Regeling

Voor degene die de rekening al wel hebben voldaan, is LTO Nederland in gesprek met RVB voor een regeling. 'Voor pachters die al betaald hebben, willen we dat RVB het eventuele verschil terugbetaald onder de condities die zij zelf in dergelijke situaties hanteert', aldus Jansen.

LTO Nederland pleit er bij RVB voor om nota's voortaan gespecificeerd aan te leveren. Dat gebeurt nu niet, zegt Jansen. 'RVB levert enkel een eindbedrag aan en legt niet uit hoe de pachtprijs berekend wordt. Dat is niet meer van deze tijd. LTO Nederland wil in de toekomst gespecificeerde nota's die laten zien hoe de berekende pachtprijs tot stand komt. LTO Nederland is bereid constructief mee te denken hoe het relatiebeheer van RVB verbeterd kan worden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer