Pachtersbond+eist+prijsverlaging+van+overheid
Nieuws
© Han Reindsen

Pachtersbond eist prijsverlaging van overheid

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) moet alsnog haar pachtprijzen aanpassen aan de sinds 1 juli 2017 geldende normen. De normen schrijven een verlaging voor die, afhankelijk van de regio, kan oplopen van 4 tot 19 procent.

De eis tot verlaging van de pachtprijs heeft de Bond van landpachters en eigen-grondgebruikers (BLHB) neergelegd in een brief aan het Rijksvastgoedbedrijf. Dat heeft volgens de pachtersbond helemaal niets gedaan met de vorig jaar aangepaste normen.

Tegelijk stelt de BHLB de bereikbaarheid van het Rijksvastgoedbedrijf aan de orde. Telefonisch is de dienst vrijwel onbereikbaar, de naam van het aanspreekpunt is vaak niet bekend en alleen via een contactformulier op de website kan de dienst worden bereikt.

Geen voorbeeldfunctie

De ervaring leert dat het lang duurt voordat voordat er een reactie komt op een ingevuld contactformulier, waarbij die reactie vaak ook erg afstandelijk is. De BLHB stelt dat de overheid hierin juist een voorbeeldfunctie zou moeten vervullen.

Het is niet de eerste keer dat de pachtersbond aan de bel trekt, maar tot nu toe leidde het niet tot verbeteringen. Daarom vraagt de BLHB opnieuw om een gesprek met het Rijksvastgoedbedrijf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer