Haarlemmermeer accepteert vuile grond voor aanleg Park21

Gemeente Haarlemmermeer blijft bij haar voornemen om vervuilde grond te gebruiken voor de aanleg van recreatiegebied Park21.

Haarlemmermeer+accepteert+vuile+grond+voor+aanleg+Park21
© Bert Hartman

De coalitiepartijen hebben het voorliggende voorstel gesteund om 4,5 miljoen kuub 'licht vervuilde' af te nemen van de gemeente Amsterdam. Dit zeer tegen de zin van de LTO Noord-afdeling Haarlemmermeer. In de deal krijgt de gemeente Haarlemmermeer 10 euro per kuub. De vervuilde grond moet optisch zorgen voor hoogteverschillen in het landschap, maar zal worden toegedekt met een laag schone grond van een halve meter.

Afdelingsvoorzitter Ton van Schie had zijn hoop gevestigd op de lokale politieke fractie HAP, die in een eerder stadium twijfels had uitgesproken over de wenselijkheid van de grondtransactie. 'Van het geopperde amendement is het helaas niet gekomen, dus vooralsnog blijft dit onzalige plan overeind.'

Volksgezondheid

Ook al bezweren de deskundigen dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid, stelt Van Schie er toch grote moeite mee te hebben dat de bodem wordt verontreinigd. 'Dat lijkt me logisch als een producent van voedsel.'

'Vooralsnog blijft dit onzalige plan overeind'

Ton van Schie, voorzitter LTO Noord Haarlemmermeer

De landbouwvoorman houdt zich vast aan het feit dat de gemeente slechts een klein deel van het plangebied in eigendom heeft. 'Het zal nog wel een tijd duren voordat daadwerkelijk met de aanleg van het park kan worden begonnen.'

Onzekerheid

De ondoorzichtige ruimtelijke planning is de agrarische sector al veel langer een doorn in het oog. 'Het zorgt voor veel onzekerheid, zowel voor de ondernemers die willen blijven, als wel voor diegenen die hun heil dan elders zoeken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer