LTO Noord stapt uit Park21

LTO Noord Haarlemmermeer ziet voorlopig geen heil meer in het actief meedenken over de verdere ontwikkeling van Park21.

LTO+Noord+stapt+uit+Park21
© Park21

'Acht jaar praten we nu al met de gemeente over een sterke gebiedsgerichte aanpak. Maar we zijn eigenlijk geen steek opgeschoten', zegt voorman Ton van Schie. Gemeente Haarlemmermeer werkt aan een herijking van de ontwikkelingsstrategie van het recreatiegebied bij Hoofddorp, dat zo'n 1.100 hectare moet beslaan.

Daarbij is aan de LTO Noord-afdeling gevraagd om haar visie te geven. 'Jammer dat we dat pas zo laat in het proces mogen doen. Dat tekent in mijn ogen toch wel de houding van de gemeente.'

Strategische berekeningen

Wethouder John Nederstigt bestrijdt dat. 'De opdracht van de raad is om uit te zoeken hoe en in welke vorm het park haalbaar is en wat de rol van de gemeente daarin is. Aangezien het veelal om gevoelige financiële strategische berekeningen gaat, is ervoor gekozen om dit niet in een vroeg stadium te delen. Wel is de conceptuitwerking zo snel mogelijk aan de agrarische vertegenwoordigers gepresenteerd. Een deel van de opmerkingen en aanbevelingen zijn vervolgens ook in het document verwerkt.'

Nederstigt betreurt de stap van LTO Noord. 'Het is jammer, maar voor de ontwikkeling van Park21 niet per se een probleem. Zeker als het gaat om het te voeren grondbeleid, het punt waarop het nu breekt. We merken dat dit veelal een individuele aanpak vergt.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer