CDA: vrees voor kwel Meergrondterrein

Het CDA Noord-Holland maakt zich zorgen over driegende zoute kwel in de omgeving van het Meergondterein in Nieuw Vennep.

CDA%3A+vrees+voor+kwel+Meergrondterrein
© Dick Breddels

Dat stelt kandidaat-Statenlid Willemien Koning na een werkbezoek aan het Meergrondterrein. Aanleiding zijn de plannen om het terrein om te vormen naar een onderdeel van Park21. Zo is onder meer voorzien in de aanleg van een hoge heuvel.

De berg grond komt op een plek waar veel problemen zijn met zoute kwel. Door de ophoging van de grond komt er grote druk te staan op een ondergrondse zoutwaterbel. Dit kan dit zoute water in het omliggende gebied omhoog duwen.

Gevreesd wordt dat hierdoor het oppervlaktewater zouter wordt, wat problemen oplevert voor de boeren in het gebied die hier voedselgewassen verbouwen.

Twijfels

Koning deelt de zorgen van de omwonenden. 'Zoet water is erg belangrijk voor agrarische bedrijven. Het is belangrijk bij de inrichting van het terrein de watersituatie goed te monitoren. Als er eenmaal een zoute wel ontstaat, is het onmogelijk om deze nog te dichten.'

'Daarom is het beter om bij twijfels het werk even stil te leggen dan maar door te blijven graven. Wij gaan kijken of de politiek hier nog extra op moet aandringen', aldus de CDA-kandidate.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer