Hoe haalt de melkveehouder op veen 2030?

Wat is de juist marsroute voor melkveehouders in de veenweiden om in het jaar 2030 een gezond bedrijf te hebben? Daarover houden Proeftuin Veenweiden in samenwerking met FrieslandCampina en De Samenwerking drie regioavonden.

Hoe+haalt+de+melkveehouder+op+veen+2030%3F
© Koen van Wijk

De bijeenkomsten zijn bedoeld om praktische handvatten te geven voor integrale duurzaamheid op het bedrijf. 2030 lijkt nog ver weg, maar voor die tijd moet er nog veel gebeuren. Op deze avonden worden melkveehouders en adviseurs daarover bijgepraat.

Trefwoorden daarbij zijn: waterkwaliteit, ammoniak, eiwitbenutting, biodiversiteit, bodemkwaliteit en graslandbeheer. Wat kun je doen en hoe meet je dat? De bijeenkomsten zijn op 31 mei in Hoornaar, 5 juni in Haastrecht en 7 juni in Breukelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer