Nijpels+op+regionale+klimaattop
Nieuws
© Hanneke de Boer

Nijpels op regionale klimaattop

De regio Midden-Holland wil tot 2050 een hoeveelheid energie besparen of duurzaam gaan opwekken die overeenkomt met het verbruik van 338.381 huishoudens. Tijdens een regionale klimaattop wordt de aanpak daarvoor gepresenteerd.

Partijen in de regio Midden-Holland, tussen Alphen aan den Rijn en Rotterdam, hebben in kaart gebracht hoe hun gebied klimaatneutraal kan worden. Op 1 juni presenteren zij tijdens een regionale klimaatconferentie in Gouda de resultaten.

De ondertekenaars van het klimaatakkoord, waaronder alle gemeenten en LTO Noord, tonen een 'routekaart' voor 30 procent energiebesparing en een duurzame energiemix. Voorzitter Ed Nijpels van de nationale borgingscommissie energie-akkoord belicht in het middagprogramma hoe partijen kunnen samenwerken aan de energietransitie.

Energiemix

De duurzame energiemix die de coalitiepartners voor ogen hebben, verandert constant. In eerste instantie richten zij zich op windenergie, later kan dit verschuiven naar duurzame, aardgasloze verwarming van woningen, kassen en gebouwen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  7° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer