Brussel daagt Italië voor rechter om Xylella

De Europese Commissie daagt Italië voor de rechter omdat het land niet genoeg doet om Xylella fastidiosa te bestrijden.

Brussel+daagt+Itali%C3%AB+voor+rechter+om+Xylella
© EFSA

De quarantaineziekte breidt zich in het zuiden van Italië uit ondanks dat Italië volgens de Brusselse wetgeving verplicht is deze te bestrijden. Om die reden wil de commissie ook de bufferzone in het gebied naar het noorden uit te breiden.

Volgens Brussel voldoet Italië al sinds de vondst in 2013 van Xylella fastidiosa in Puglia niet aan de eisen. Sindsdien heeft de commissie het Zuid-Europese land herhaalde malen vermaand - in december 2015, juli 2016 en juli 2017 - omdat het niet adequaat heeft gehandeld.

Gevaarlijke bacterieziekte

Brussel beschouwt Xylella fastidiosa als een van de gevaarlijkste bacterieziekten Een verdere verspreiding ervan kan enorme schade toebrengen aan de boomkwekerij in de Europese Unie. Wanneer de zaak voor het Europese Hof komt is nog niet duidelijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer