Omzet%2D+en+winstdaling+Same+Deutz%2DFahr
Nieuws
© Eigen Foto

Omzet- en winstdaling Same Deutz-Fahr

Same Deutz-Fahr (SDF) maakte vorige week de jaarcijfers van 2017 bekend. De totale omzet van de Italiaanse trekkerfabrikant daalde naar 1.325 miljoen euro.

In het boekjaar 2017 boekte SDF een omzet van 1.325 miljoen euro, 3 procent lager dan in 2016. In Europa steeg de omzet met zo’n 2,3 procent. De winst van de groep bedroeg 105 miljoen euro. In 2016 was dat 119 miljoen euro.

Voor de bedrijfsactiviteiten van SDF in China en Turkije bleek 2017 een moeilijk jaar. Dit verklaart in belangrijke mate de omzetdaling. Een vermindering van de overheidssubsidies in China zorgde voor een omzetdaling van 30 procent bij de verkoop van trekkers.

Protectionistische maatregelen benadeelde de verkoopvolumes in Turkije. Begin vorig jaar voerde Turkije op korte termijn importheffingen in op componenten. Dit heeft zowel de omzet als de winst van SDF nadelig beïnvloed.

India

Zeer goede resultaten werden behaald door de dochteronderneming in India, die 2017 afsloot met een toename van 75 procent verkochte eenheden ten opzichte van het voorgaande jaar. De in Frankrijk geproduceerde druivenoogstmachines lieten een omzetstijging zien van 12 procent.

De totale investeringen van SDF in 2017 bedroegen 70 miljoen euro, waarvan 23 miljoen euro voor de ontwikkeling van nieuwe producten, 15 miljoen euro voor nieuwbouw in Lauingen (Duitsland) en 7 miljoen euro voor vernieuwing van de assemblagelijnen in Treviglio (Italië).

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer