Fabriek+van+Deutz%2DFahr+lijkt+op+motorkap
Nieuws
© Landbouwmechanisatie

Fabriek van Deutz-Fahr lijkt op motorkap

Deutz-Fahr heeft sinds kort de modernste trekkerfabriek van Europa en met een bijzonder uiterlijk: de voorgevel heeft de vorm en de kleur van een Deutz-Fahr motorkap.

Afgelopen week mochten dealers en pers voor het eerst naar binnen. De nieuwe productielocatie valt binnen de muren vooral op door het vele licht, de enorme ruimte en de rust. Al het pneumatisch gereedschap is vervangen door elektrisch. Dat scheelt een slok op een borrel bij de decibellen.

De ruime opzet doet vermoeden dat Deutz-Fahr hier toekomstig meer trekkers gaat bouwen dan 5.500 stuks die het nu op jaarbasis zijn.

Eerste paal

De nieuwe fabriek staat tegenover de oude aan de andere kant van de weg. Het terrein is 15 hectare groot, waarvan 4,2 hectare is bebouwd. De eerste paal ging eind 2014 de grond in.

Vorig jaar september kwam de eerste trekker van de band. Sinds april komen alle trekkers van Deutz-Fahr, Hurlimann, Lamborghini en Same met een vermogen van 130 pk of meer al uit deze nieuwe fabriek.

Van de oude fabriek is al een deel ontmanteld. In het resterende deel worden nog cabines gebouwd en is extra ruimte gecreëerd voor research & ontwikkeling. Ook huizen er nu een bezoekerscentrum, een fan-shop, een museum en een bioscoop.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer