Deutz-Fahr breidt 6-serie uit met drie modellen

Deutz-Fahr presenteerde een klein jaar geleden de 6-serie trekkers, bestaande uit twaalf nieuwe zescilinder trekkers van 156 tot 226 pk. De serie krijgt er nu drie nieuwe viercilinder trekkers bij: de 6155.5 (156 pk), de 6165.4 (164 pk) en de 6175.4 (171 pk).

Deutz%2DFahr+breidt+6%2Dserie+uit+met+drie+modellen
© Eigen Foto

Met SCR-techniek uitgevoerde Deutz TCD 4.1 motoren voldoen de trekkers aan emissienorm Tier 4 final. Deutz-Fahr omschrijft deze motoren als pittig met een flink wegrijkoppel en grote koppelreserves in een breed toerenbereik.

De in Lauingen gebouwde trekkers zijn leverbaar met drie verschillende transmissievarianten, van een eenvoudige handgeschakelde zestraps powershift en vijf groepen vooruit en drie powershiftstanden achteruit (30/15), de nieuw ontwikkelde volautomatische RCshift, eveneens met 30/15, of met kruipgroep 52/27 versnellingen, en als derde de TTV, de traploos variabele transmissie van 0 tot 50 kilometer per uur.

Laag toerental

Alle drie transmissies zijn in staat om bij een laag toerental hun maximum snelheid te halen voor een lager brandstofverbruik en geluidsreductie. De RC modellen halen 50 kilometer per uur bij 1.530 motortoeren.

Deze trekkers hebben een kenmerkende vooras met onafhankelijke voorasvering, een antiduiksysteem en een rembekrachtiger. De hydrauliek van deze trekkers is overgenomen van de zescilinders.

De standaard pompcapaciteit bedraagt 84 liter per minuut, maar afhankelijk van de transmissie zijn met een regelbare pomp hogere opbrengsten leverbaar. Achter zijn vijf extra hydraulische ventielen leverbaar en voor twee. Deze zijn allemaal proportioneel aan te sturen.

Fronthef

Nieuw is dat Deutz-Fahr de TTV-modellen met een fronthef kan uitrusten met positieregeling, vier hydraulische aansluitingen en Isobus interface. De hefinrichting achter heeft een hefcapaciteit van 9.700 kilo en standaard hebben de trekkers vier aftakastoerentallen, 540, 540 eco, 1000 en 1000 eco. De frontaftakas heeft twee toerentallen, 1000 of 1000 eco.

De nieuwe viercilinders hebben een licht gekleurde MaxiVision cabine met een InfoCentre kleurendisplay. Alle modellen kan Deutz-Fahr leveren met een Agrosky-antenne voor precisielandbouw.

De modellen zijn voor uitbreiding van de serie met de 6175.4 en ter vervanging van de voorgaande T4i modellen 6150.4 en 6160.4. Viercilinders met een hoog vermogen nemen steeds meer aftrek door de combinatie van wendbaarheid en inzetbaarheid met frontwerktuigen met een hoge vermogensbehoefte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer