Ministerie ziet af van wijziging mestregels dijkschaap

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid ziet af van aangekondigde wijziging van de regelgeving voor dijkschapen. Daarmee is voorkomen dat dijken niet of minder begraasd worden.

Ministerie+ziet+af+van+wijziging+mestregels+dijkschaap
© VidiPhoto

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) liet namens het ministerie onlangs aan schapenhouders weten dat de dijken niet meer als regulier grasland tellen, maar als natuurgebied. De mogelijkheden voor de afzet van schapenmest wordt daarmee bijna gehalveerd. Met deze regelwijziging zou de mogelijke inzet van schapen bij het begrazen van dijken worden gereduceerd.

Het voorstel stuitte op weerstand bij schapenhouders en waterschappen. Het plan kan betekenen dat meer moet worden gemaaid en dat zorgt voor extra kosten voor de waterschappen.

Intensief verleg

Intensief overleg tussen LTO en ministerie LNV heeft ertoe geleid dat voor 2018 van de wijzigingen wordt afgezien. Ondernemers kunnen deze grond opgeven zoals ze dat gewend waren in de Gecombineerde opgave. Voor 2018 verandert er niets. De partijen gaan nog in overleg over toekomstige aanpassingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer