RVO ontvangt 3.330 bezwaren uitbetaling

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft 3.300 bezwaren ontvangen over de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten in 2015.

RVO+ontvangt+3%2E330+bezwaren+uitbetaling
© Twan Wiermans

Waarschijnlijk komt daar een aantal bij over de toekenning van de graasdiervergoeding.

Nog steeds hebben niet alle agrariërs een volledige betaling uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) over 2015 ontvangen. Volgens RVO is 97,7 procent nu betaald. De laatste betalingen gaan eruit op 23 juni.

Dan zou iedereen betaald moeten zijn. Nederland hoort niet bij de EU-staten die hadden gevraagd om verlenging van de betaaltermijn tot 15 oktober.

Betalingen

Op 23 mei had 97,1 procent van de aanvragers een betaling ontvangen. Hiervan was 93,8 procent volledig afgehandeld, op 21 april was dit nog 64,3 procent en per 4 mei 82,8 procent.

RVO en staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken hebben eerder aangegeven dat alle aanvragers uiterlijk 30 juni een betaling hebben ontvangen.

Zorgen

Bij LTO Nederland hebben veel boeren of tuinders die niet weten of ze toeslagrechten uit het GLB krijgen, zich de afgelopen maanden gemeld.

LTO heeft haar zorgen deze weken en maanden uitgebreid gedeeld met het ministerie van Economische Zaken en de Tweede Kamer. De staatssecretaris heeft zich verontschuldigd voor de vertraging. Voor dit jaar is beterschap beloofd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer