Gecombineerde+opgave+dit+jaar+vanaf+1+maart+open
Nieuws
© Han Reindsen

Gecombineerde opgave dit jaar vanaf 1 maart open

Agrariërs kunnen dit jaar al vanaf 1 maart de Gecombineerde opgave invullen en versturen. Dat meldt de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO).

De datum van 1 maart, een maand eerder dan voorheen, is mede op verzoek van LTO Nederland. Adviseurs en ondernemers krijgen zo meer tijd om de Gecombineerde opgave in te vullen. De uiterste indiendatum blijft 15 mei.

Een betaalverzoek voor SNL-a kan pas vanaf 1 april. Dan staan de kaarten voor SNL-a klaar in de Gecombineerde opgave. Ondernemers kunnen wel alvast de andere vragen van de opgave beantwoorden, zodat het betaalverzoek SNL-a op 1 april direct is in te dienen.

Peildatum

De peildatum voor het invullen van dieraantallen blijft 1 april. Is het niet mogelijk om het aantal dieren op 1 april vooraf te bepalen, omdat er in maart veel verandert op het bedrijf? Vul het onderdeel Dieren in de opgave dan vanaf 1 april in, luidt het advies van RVO.

Enkele controles die zijn uitgevoerd nadat de opgave was ontvangen, worden in 2017 al in de Gecombineerde opgave gedaan. Zo ziet de ondernemer meteen of hij/zij wel of niet aan bepaalde voorwaarden van een regeling voldoet.

Zo nodig kan de ondernemer meteen actie ondernemen, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat wel aan de voorwaarden wordt voldaan of door de aanvraag in te trekken.

Voor de dieraantallen rundvee wordt vanaf dit jaar zoveel mogelijk gebruikgemaakt van de gegevens in I&R. Elk UBN is op basis van de I&R-gegevens ingedeeld bij een productiedoel: melkvee, vleesvee, witvleesproductie, rosévleesproductie of gemengd/overig.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer