Frankrijk+geeft+forse+impuls+aan+biologische+landbouw
Nieuws
© Ministerie van Landbouw (Fr)

Frankrijk geeft forse impuls aan biologische landbouw

De Franse regering wil de omschakeling naar biologische landbouw versnellen. De regering stelt daarvoor 1,1 miljard euro beschikbaar.

Met de financiële steun wil de regering van president Emmanuel Macron het biologische areaal fors uitbreiden. Nu is 6,5 procent van de Franse landbouwgrond biologisch in 2022 moet dat zijn toegenomen tot 15 procent.

De Franse regering ziet een explosieve groei van de vraag naar biologische producten. Franse boeren kunnen daar niet aan voldoen waardoor het land 30 procent van de biologische consumptie moet importeren.

Concurrentiepositie

Volgens de Franse landbouwminister Stéphane Travert (foto) verslechteren die importen de concurrentiepositie van de Franse boeren. Om die reden worden zij nu gesteund in de omschakeling naar biologisch.

In de afgelopen vier jaar ontvingen de Franse boeren al 700 miljoen euro subsidie bij het omschakelen naar biologisch. Het nieuwe budget wordt daarmee met zo'n 60 procent verhoogd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer