Gezegende+bloemenzee+op+weg+naar+Rome
Nieuws
© Flora Holland

Gezegende bloemenzee op weg naar Rome

Voor de paasviering op het Sint Pietersplein gingen vandaag, dinsdag 27 maart, gezegende bloemen op weg naar Rome.

Dit jaar is de orchideesoort cymbidium de 'eyecatcher'. Maar ook rozen, delphiniums, roselilies en meer dan 40.000 bolbloemen kan de hele wereld tijdens de viering bewonderen.

Hoofdarrangeur Paul Deckers maakte de ontwerpen en koos de kleuren in overleg met het Vaticaan. Vele Nederlandse kwekers zetten alles op alles voor de realisatie van de prachtige bloemenzee op het Sint Pietersplein.

Bisschop

Op 26 maart 2018 kwamen alle bloemen bij elkaar bij kwekerij Van der Slot. De volgende dag werd alles naar de Keukenhof gebracht voor de zegening door bisschop Van den Hende van Rotterdam en ging de bloemenzee op transport naar Rome.

De Nederlandse sierteeltsector verzorgt al meer dan dertig jaar de bloemversiering voor de paasviering op het Sint-Pieterplein in Rome. Tussen de bloemenpracht spreekt aanstaande zondag Paus Franciscus de paaszegen Urbi et Orbi uit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 0°
  80 %
 • Vrijdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer