Voedingstuinbouw schakelt versneld om naar biologisch

In de voedingstuinbouw werken naar verhouding meer bedrijven die biologisch zijn dan in de meeste andere landbouwsectoren in Nederland.

Voedingstuinbouw+schakelt+versneld+om+naar+biologisch
©

Dit meldt ABN Amro in het rapport 'Visie op sectoren' voor de landbouw. Volgens de bank speelt de Nederlandse voedingstuinbouw met een versnelde omschakeling in op de toenemende vraag naar duurzame voeding.

Het aandeel biologisch werkende bedrijven in de voedingstuinbouw is 8 procent. Terwijl het landelijk aandeel van landbouwbedrijven die biologisch werken uitkomt op gemiddeld 3 procent.

In het rapport meldt ABN Amro dat het aantal biologische bedrijven in de voedingstuinbouw de afgelopen vijf jaar met 22 procent is toegenomen. Het areaal waarop biologische producten in de open grond worden geteeld nam in dezelfde periode zelfs toe met 60 procent.

Toenemende vraag

Uit cijfers van Bionext blijkt dat de vraag naar biologische AGF-producten jaarlijks toeneemt met 6 procent. ABN Amro gaat ervan uit dat deze groei de komende jaren zal aanhouden. Het aandeel biologisch in het totale aanbod van Nederlandse AGF-producten is op dit moment ongeveer 4 procent.

Naast biologisch zullen ook gangbaar geteelde producten in de voedingstuinbouw profiteren van de trend naar meer gezonde voeding en hogere bestedingen van consumenten, schrijft ABN Amro. Voor 2018 verwacht de bank voor de voedingstuinbouw in zijn geheel een hogere omzetvolume tegen licht dalende prijzen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer