ABN+Amro+verwacht+nog+geen+opleving+suikerprijzen
Nieuws
© Joost Hazelhoff

ABN Amro verwacht nog geen opleving suikerprijzen

ABN Amro gaat ervan uit dat het huidige lage prijsniveau op de suikermarkt voorlopig dit jaar nog zal aanhouden.

De bank schrijft dit deze week in de nieuwsbrief Insights over de marktsituatie van agrarische grondstoffen. Analisten van ABN Amro wijzen erop dat de huidige wereldmarktprijs voor suiker van 357 dollar per ton flink onder het lange termijngemiddelde ligt.

In de nieuwsbrief meldt ABN Amro dat analysebureau ISO (International Sugar Organization) uitgaat van een stijgende wereldwijde suikerproductie met 6 procent. Deze grote productie zorgt komend seizoen voor een overschot op de suikermarkt van 5,1 miljoen ton.

China, de Europese Unie, Thailand en vooral India leveren een grote bijdrage aan de stijgende suikerproductie. In India zorgen gunstige weersomstandigheden voor een recordoogst, is de verwachting. De Indiase overheid probeert inmiddels de export van suiker te bevorderen om de prijsdruk enigszins weg te nemen.

Productie ethanol

Verlichting op de suikermarkt kan volgens ABN Amro komen vanuit Brazilië. Daar wordt steeds meer rietsuiker gebruikt voor de productie van ethanol. Het betekent in elk geval dat er vanuit Brazilië minder suiker op de wereldmarkt komt. Maar voor de korte termijn is dit onvoldoende om de suikerprijs te stuwen, stelt ABN Amro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer