Oostland zet stap naar klimaatneutrale tuinbouw

LTO Noord Glaskracht Midden Zuid-Holland en gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp gaan de mogelijkheden voor een robuust en gebiedsdekkend warmte- en CO2-net verkennen voor Oostland.

Oostland+zet+stap+naar+klimaatneutrale+tuinbouw
© Koen van Wijk

Daarvoor starten zij gezamenlijk de WarmteSamenwerking Oostland (WSO). Om de ambities te realiseren zoekt de WSO samenwerking met andere partijen. Op dinsdag 17 april is de startbijeenkomst bij plantenkwekerij Ammerlaan in Bleiswijk.

De glastuinbouwsector heeft de ambitie om al in 2040 klimaatneutraal te produceren. In het Oostland zijn daarvoor volop mogelijkheden door uitbreiding van de warmtelevering uit lokale duurzame bronnen en warmte- en CO2-levering uit het Rotterdamse Havengebied. Oostland is het tweede glastuinbouwgebied van Nederland.

Gebiedsdekkend

De WSO wil de doelstellingen van het Greenport West-Holland Energieakkoord te realiseren. Belangrijke doelen daarbij zijn het maken van en duidelijke positionering van warmte in Oostland en het aanleggen van een gebiedsdekkende warmte- en CO2 infrastructuur binnen Oostland in vijf tot zeven jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer