Warmtenet rond Leiden krijgt vorm

Warmtebedrijf Rotterdam en Nuon hebben een overeenkomst getekend voor de levering van restwarmte uit de Rotterdamse haven aan de Leidse regio, ook bekend als de Warmtelevering Leidse Regio (WLR).

Warmtenet+rond+Leiden+krijgt+vorm
© Roel Dijkstra

Hiermee wordt een belangrijke stap gezet naar een duurzame en toekomstbestendige warmtevoorziening in Leiden en dit is tevens een belangrijke stap naar een hoofdinfrastructuur voor het transport van warmte in de provincie Zuid-Holland, zoals beoogd door de Warmtealliantie Zuid-Holland.

Voor de levering van restwarmte aan Leiden wordt een warmtetransportleiding aangelegd vanuit de Rotterdamse haven. Warmtebedrijf Rotterdam bekijkt met Warmtealliantie Zuid-Holland naar de aansluiting van glastuinbouwbedrijven in regio Oostland op de warmteleiding voor het afnemen van restwarmte.

Kansen

De Warmtealliantie Zuid-Holland ziet voldoende kansen om circa 500.000 huishoudens en een deel van het kassengebied aan te sluiten op een regionaal warmtesysteem. Daarmee wordt op jaarbasis ruim 1 miljoen ton CO2-reductie bereikt.

De ambitie is om bestaande leidingen te bundelen in een grootschalig, open netwerk in Zuid-Holland. Met warmte uit de industrie in de haven van Rotterdam maar ook uit geothermie-bronnen en biogas streeft de Warmtealliantie Zuid-Holland naar een brede inzet van verschillende bronnen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer