Inzaai+suikerbieten+op+8%2C2+procent
Nieuws
© Koos van der Spek

Inzaai suikerbieten op 8,2 procent

Vooral in Gelderland, Flevoland en op het Noordelijke klei is al een behoorlijk areaal suikerbieten ingezaaid.

Dit blijkt uit het zaaiverloop voor dit teeltseizoen op basis van de gegevens in de Bietenstatistiek van Suiker Unie. Afgelopen week vorderde de inzaai met ruim 4 procent van het areaal. Inmiddels is tot en met het begin van deze week 8,2 procent ofwel zo'n 7.000 hectare ingezaaid.

In Gelderland is ongeveer een derde van de ingeplande bietenpercelen voorzien van zaaizaad. Verder hebben in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland en op het Noordelijke klei de bietentelers al meer dan een kwart van het totale areaal ingezaaid.

Bietenseizoen vertraagd

Het bietenseizoen komt in het zuidwesten vertraagd op gang door de nattigheid van voorgaande weken. In Zeeland is nog geen procent ingezaaid en in West-Brabant net iets meer dan 5 procent. Vorig jaar in dezelfde week was juist in het zuidwesten de inzaai van suikerbieten al vrijwel afgerond.

Op de vroegst gezaaide percelen, met name in het noorden van het land en in Flevoland, komen de eerste bietenplantjes al boven. Bij de controles op het kiemen van het zaaizaad worden tot op heden nog geen grote problemen gemeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer