Inzaai+suikerbieten+voorzichtig+van+start
Nieuws
© Koos van der Spek

Inzaai suikerbieten voorzichtig van start

Suiker Unie schat dat verspreid over Nederland inmiddels enkele honderden hectares suikerbieten zijn ingezaaid.

'Heel spaarzaam is een begin gemaakt', zegt directeur agrarische zaken Gert Sikken van Suiker Unie over de eerste activiteiten van het bietenseizoen 2018. 'Enkele honderden hectare zijn ingezaaid. Begin volgende week maken we weer een nieuwe inventarisatie bij de loonbedrijven.'

Volgens Sikken zijn met name in Flevoland al enkele bietenpercelen ingezaaid. Hetzelfde geldt ook voor de lichtere gronden in Noordoost-Nederland en zelfs vanuit het zuidwesten melden telers dat ze zijn begonnen met de inzaai van hun suikerbieten. 'Maar het betreft tot dusver nog slechts een zeer beperkt deel van het totale areaal waar we dit jaar op rekenen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
Meer weer