Beoordelaar krijgt 57 aanvragen voor RUB-middelen

Bij het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) zijn 57 RUB-middelen ingediend ter beoordeling.

Beoordelaar+krijgt+57+aanvragen+voor+RUB%2Dmiddelen
© Davey van Aken

Het Ctgb heeft het overzicht met de RUB-middelen en hun toepassingen woensdag gepubliceerd. In totaal deden 24 bedrijven en organisaties in de afgelopen maanden een aanvraag. Met hen maakt het Ctgb nu nadere afspraken over de termijn voor indienen van het aanvraagdossier.

Beoordeling

De aangemelde middelen met de bijbehorende toepassingen worden na ontvangst beoordeeld volgens de nu geldende Europese kaders. In de tussenliggende periode blijven de middelen legaal op de markt. RUB-middelen die niet op deze lijst staan moeten na 1 oktober 2018 van de markt zijn en mogen na 1 oktober 2019 niet meer worden gebruikt.

Na een voorlichtingsperiode in de tweede helft van 2017, konden aanvragers die zogenaamde RUB-middelen op de markt willen houden, deze voor 15 februari van dit jaar aanmelden bij het Ctgb. Alle gewasbeschermingsmiddelen en biociden moeten op basis van Europese verordeningen zijn beoordeeld.

Oude regeling

In Nederland werd nog een aantal middelen op basis van de oude Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen (RUB) gebruikt. In 2012 is afgesproken dat voor deze zogenaamde RUB-middelen geldt dat ze óf op basis van de Europese verordening worden toegelaten, óf van de markt verdwijnen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer