Ctgb laat twee nieuwe middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft eind vorige week besloten tot de toelatingen van de middelen Sivanto Prime en Isonet T.

Ctgb+laat+twee+nieuwe+middelen+toe
© Nieuwe Oogst

Sivanto Prime is een nieuw insecticide. Het middel is toegelaten in een reeks groente- en fruitgewassen, in hop, bloembol-en bloemknolgewassen, bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en de vaste plantenteelt.

Isonet T is een insectenbestrijdingsmiddel voor de bestrijding van de tomatenmineermot door de verspreiding van feromonen via automatische dispensers. Het middel is toegelaten in de bedekte teelt van paprika, tomaten en aubergines.

Uitbreidingen

Daarnaast heeft het Ctgb de toelating van vier schimmelbestrijders uitgebreid: Mirage Plus 570 SC, Frupica SC, Previcur Energy en Prolectus.

De toelating van Mirage Plus 570 SC is uitgebreid in de niet-grondgebonden bedekte teelt van boomkwekerijgewassen bij een lage teelt tot 50 centimeter hoogte en in de vaste plantenteelt tot 50 centimeter hoogte.

Frupica SC is ook schimmelbestrijdingsmiddel dat telers toepassen in diverse sier- en consumptiegewassen. Het middel is nu ook te gebruiken in de bedekte en onbedekte teelt van aardbeien.

Voor de schimmelbestrijder Previcur Energy is de toelating onder andere uitgebreid in de teelt van witlof, de grondgebonden teelt van bloemisterijgewassen, de vaste plantenteelt en de bedekte teelt van coniferen, sierheesters en bos- en haagplantsoen.

De fungicide Prolectus is door het Ctgb ook toegelaten in de onbedekte teelt van aardbei en de onbedekte teelt bloemisterijgewassen.

Insecticide

De toelating van insecticide Karate Zeon is uitgebreid voor een groot aantal teelten, waaronder vollegrondsgroente, kruiden, bloemisterijgewassen (neerwaarts spuiten), buxus, vaste planten (neerwaarts spuiten), oliehoudende zaden, vezelgewassen en groenbemestersgewassen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer