Ontwerpbesluit Benevia ligt ter inzage bij Ctgb

In het kader van de toelatingsprocedure van Benevia legt het Ctgb het ontwerpbesluit met betrekking tot dit insecticide voor een periode van twee weken ter inzage.

Ontwerpbesluit+Benevia+ligt+ter+inzage+bij+Ctgb
© Nieuwe Oogst

Het Ctgb (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) biedt de mogelijkheid tot het indienen van een zienswijze omdat Benevia een nieuwe werkzame stof betreft. Benevia is een insecticide op basis van de werkzame stof cyantraniliprool.

Voor het middel is een toelating aangevraagd in aardappel, ui, peen, sluitkool, bloemkool, prei, koolraap, knolselderij, rode biet en schorseneer. In de loop van april wordt het definitieve besluit over de toelating van Benevia verwacht.

Met smart

In diverse teelten zit de praktijk met smart op het nieuwe insecticide te wachten. Met Benevia zijn onder meer goede resultaten bereikt bij de bestrijding van trips in bijvoorbeeld spruiten en prei en ook bij de bestrijding van wortelvlieg in peen. In voorgaande groeiseizoenen is Benevia in enkele gewassen al gebruikt op basis van een tijdelijke vrijstelling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer