Zestig kleine toepassingen krijgen toelating

Het Ctgb heeft eind maart in één keer ruim zestig nieuwe kleine toepassingen toegelaten.

Zestig+kleine+toepassingen+krijgen+toelating
© Nieuwe Oogst

Vanwege de grote vraag vanuit de branche is bij het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) een aanvraag gedaan voor 38 kleine toepassingen van het middel Karate Zeon. Dit insecticide is al toegelaten in onder meer aardappelen, bieten, koolsoorten en bloembollen.

Daar komt nu een toelating bij voor de bestrijding van trips, bladluis, kevers, rupsen, vliegen en muggen in teelten variërend van blauwmaanzaad, mosterd, spinazie, peulvruchten en enkele knolgewassen. Ook voor de middelen Sivanto Prime en Previcur Energy heeft het Ctgb in één keer enkele tientallen kleine toepassingen toegelaten.

Oplossingen

Het middelenpakket voor kleine toepassingen wordt de laatste jaren steeds kleiner door verschillende oorzaken. Telers hebben een sterke behoefte aan oplossingen om bepaalde plagen in hun gewassen te kunnen bestrijden. Dit bleek onder meer tijdens de speeddate-bijeenkomsten met telers die het Ctgb onlangs organiseerde.

Wanneer telers, telersorganisaties en industrie voor kleine teelten bepaalde toepassingen belangrijk genoeg vinden, is het relatief eenvoudig om meerdere kleine toepassingen op het etiket te krijgen. Deze toepassingen worden niet beoordeeld op werkzaamheid. De kosten zijn daardoor ook relatief lager, meldt het Ctgb.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer