Lely+verkoopt+70ste+Vector+in+Benelux
Nieuws
© eigen foto Lely

Lely verkoopt 70ste Vector in Benelux

In de Benelux is deze maand de 70ste Lely Vector verkocht aan de familie Schuttenbeld in Bornebroek, Twente.

De Lely Vector zorgt ervoor dat koeien hun voer consistent, op tijd en in voldoende porties krijgen. Het automatische voersysteem van Lely is in april 2012 geïntroduceerd.

Loonwerker

Gerwin Schuttenbeld zit midden in de verhuizing van zijn melkveehouderijbedrijf van Twente naar Drenthe. Op de nieuwe locatie bouwt de familie een nieuwe stal voor ruim 90 melkkoeien.

Voorheen liet Schuttenbeld het voeren eens per dag over aan de loonwerker. Op de nieuwe locatie is in de directe omgeving geen loonwerker aanwezig. Dat was aanleiding voor de aanschaf van een Lely Vector.

Schutterbeld: 'Qua kosten zitten we met de Vector op een vergelijkbaar niveau als het inhuren van een loonwerker voor het voeren.'

De Vector heeft volgens Schutterbeld meerdere voordelen ten opzichte van zelf (laten) voeren: betere gezondheid van de koeien en een grotere flexibiliteit.

Blokkendoseerwagen

Nog niet lang geleden, medio november vorig jaar, werd de 60ste Vector verkocht aan melkveeveebedrijf Bootsma in Tzum, Friesland. Ook hier voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe stal.

Momenteel melkt Auke Bootsma 180 melkkoeien. In de loop van 2015 zal de nieuwe stal gereed zijn en vindt er een groei plaats naar 400 melkkoeien.

Bootsma: 'Onze blokkendoseerwagen is niet opgewassen voor onze plannen voor de toekomst. Met de Vector gaat dat wel lukken.'

Omdat Bootsma het bedrijf voornamelijk alleen rund, is arbeidsoptimalisatie van groot belang. Hij is continu bezig met het efficiënter inrichten van de bedrijfsprocessen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer